Noord-Friese Winkeltjesroute

Laat de grote stad voor wat het is, en kom shoppen op het platteland! Daar waar je nog persoonlijk geholpen wordt, en thuis komt bij de echte Fries. Geniet van de weidse omgeving, de terpdorpjes met haar eeuwenoude kerken, voel de frisse wind en strijk neer bij kleinschalige winkels, ateliers en theetuinen. Bij De Pastorie is deelnemer van de Noord-Friese Winkeltjesroute. De route bestaat uit 14 winkeltjes en ateliers op het Friese platteland en biedt een prachtige gelegenheid om zowel te shoppen als de omgeving te verkennen. De route strekt zich uit langs de Waddenzee kust en vormt een lint van pareltjes door het Friese Unesco Wereld Erfgoed De Waddenzee.

Elke donderdag t/m zaterdag zijn de meeste winkels geopend. Download HIER de gratis routekaart, tevens stempelkaart. De route beslaat zo’n 60 km en is prima te volgen met de auto of de e-bike (te huur bij Tweewieler Jellema in Ferwert). Op de ‘gewone’ fiets lukt het vermoedelijk niet om alle winkels in één dag te bezoeken.

Elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. december) is het winkeltjesroute van 10-17 uur. Tijdens deze speciale openingsdag zijn alle winkeltjes geopend en hebben we leuke acties. Voor meer informatie kun je terecht op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl