Uitwaaien en tot rust komen….

Aan de rand van het Unesco Werelderfgoed De Waddenzee, in het kleine terpdorpje Reitsum, vindt u onze Bed & Breakfast. In Reitsum is verder niks en dat vinden we juist prettig. Gewoon….niks. Geniet ‘slechts’ van het zonnetje, de vogels, en een enkele kip in onze ruime en landelijke tuin.

Wilt u uit eten, dan stapt u op de fiets of in de auto en rijdt u 5 km naar Burdaard of 8 km naar het gezellige stadje Dokkum. In Dokkum vind je, naast diverse leuke restaurants, de grotere supermarkten.

Aanbevolen restaurants in Dokkum:

Grandcafé De Waegh

Stadscafé Artisante (ook bezorging)

KB-Foods (ook afhaal en bezorging)

Pizzeria D’Angelo (ook afhaal)

Elfstedentocht op de fiets?

Bent u van plan de Elfstedentocht te fietsen, dan kunt u bij ons prima terecht voor een overnachting. Bij De Pastorie bevindt zich aan de Elfstedenroute en uw fietsen kunnen veilig gestald worden. Net als in vele kleine dorpjes in Friesland, heeft Reitsum helaas geen supermarkt of restaurant. Komt u vanuit het westen dan biedt Burdaard Restaurant It Posthûs of Cafetaria De Witte Olifant voor een warme maaltijd. Beide gelegen aan de Dokkumer Ee. (Wel even bellen van tevoren om te checken of ze geopend zijn :). Supermarkten vindt u in Ferwert (Spar), Burdaard (Super Oan ‘e Ie), Holwerd (Coop) of Dokkum (Jumbo, Lidl, AH).