Vanaf 1 juli aanstaande breiden we uit! We zijn dan te groot om als B&B door te gaan maar te klein voor een hotel….vandaar de naam Boutique Hotel. De nieuwe site is bijna klaar….nog even geduld  a.u.b.

Uitwaaien en tot rust komen….in een kerkhotel!

Vanaf 1 juli 2023 kunt u in Reitsum overnachten in een kerksuite. De gereformeerde kerk van Reitsum is de afgelopen twee jaar flink verbouwd. Het resultaat is een boutique hotel met 5 kerksuites en een koffiebar. De huidige B&B gaat op in het boutique hotel maar de accommodaties zijn nog steeds gewoon boekbaar. Foto’s van de kerksuites hebben we nog niet, we leggen momenteel de laatste hand aan de accommodaties. Wilt u toch alvast boeken, bel dan snel 06-13594057. We beloven u dat u zult genieten van de bijzondere overnachtingsplek!

Reitsum is één van de ‘Flieterpen’; terpdorpjes gelegen in het verder zo weidse Friese platteland. Ons dorp telt ca 150 inwoners. Naast een dorpshuis, 2 boeren, een rustpunt en een b&b met servieswinkel is er niet zoveel te doen in dit dorp. Wil je een hapje eten, dan stap je op de fiets en rijd 5 km naar Burdaard of 8 km naar het gezellige stadje Dokkum. In Dokkum vind je, naast diverse gezellige restaurants, de grotere supermarkten.

Aanbevolen restaurants in Dokkum:

Grandcafé de Waegh

KB Foods

Eetcafé De Halve Maan

Pizzeria D’Angelo

Aanbevolen restaurant in Burdaard (aan de 11-stedenroute):

Restaurant It Posthûs

 

Elfstedentocht op de fiets?

Bent u van plan de Elfstedentocht te fietsen, dan kunt u bij ons prima terecht voor een overnachting. Bij De Pastorie bevindt zich aan de Elfstedenroute en uw fietsen kunnen veilig gestald worden. Net als in vele kleine dorpjes in Friesland, heeft Reitsum helaas geen supermarkt of restaurant. Komt u vanuit het westen dan biedt Burdaard Restaurant It Posthûs of Cafetaria De Witte Olifant voor een warme maaltijd. Beide gelegen aan de Dokkumer Ee. (Wel even bellen van tevoren om te checken of ze geopend zijn :). Supermarkten vindt u in Ferwert (Spar), Burdaard (Super Oan ‘e Ie), Holwerd (Coop) of Dokkum (Jumbo, Lidl, AH).